Kezdőlap >> Horgászvizek >> Veszprém >> Fenyves tó - Várpalota

Fenyves tó

Fenyves tó - Várpalota
Település: Várpalota
Cím: külterület

Honlap: http://www.vergafishinghunting.hu
E-mail cím: horgaszat@verga.hu

Telefon1: Onofer Attila 30/4763325
Telefon2: Romhányi Péter 30/2383181

Típus: horgásztó

Megközelítés: Budapest felől a 8-as főközlekedési úton Veszprém felé Várpalota után 850 m-re jobbra, a Bakony irányába az első szilárd burkolatú bekötőúton mintegy 4 000 méterre található. GPS: N 47,19375 E 18,09140 mBf:156 m

Fogható halak: ponty, amur, pisztráng, csuka, süllő, balin, kárász, keszeg, sügér
Nyitvatartás: hétfő, szerda, péntek, szombat, vasárnap 6:00-20:00 kedd, csütörtök szünnap
Jegyárak: Napijegy (napkeltétől napnyugtáig): 3300 Ft 24 órás napijegy: 5500 Ft. Bojlis jegy (12 órától 12 óráig): 4000 Ft/nap Csónak bérlés (12 órától 12 óráig): 4000 Ft/db Gyerek napijegy: 1000 Ft Sporthorgász napijegy: 2000 Ft

Leírás:
Tengerszem a Bakonyban! Igen, ez a tó jelenleg egy háborítatlan természeti adottságokkal rendelkező vízterület, igazi horgász- és vízi paradicsom a Bakony déli lábánál Öskü és Várpalota között.

A tó 1985-ben a várpalotai szénbánya egy külszíni fejtésekor végzett robbantás következtében jött létre, amikor a 30 méter mélységben betörő karsztvíz egy napon belül hihetetlen gyorsasággal árasztotta el a medret. A víz fogságába került rengeteg munkagép, futószalag, konténer stb, illetve mintegy másfél hektár 5-6 méter magas fenyőerdő is, amely csodálatos élőhelyet biztosít a tó halállományának.

A tó kialakulását követően hamarosan természetes úton valamint lelkes horgászok által a környező tavakból megindult a halakkal történő betelepülés. A pergető módszer állandó sikerélményt biztosít a pergető horgászok számára, elképesztő mennyiségű csuka és egyéb ragadozó hal van jelen a vízben, azonban adottságai miatt a tó nagy része csak csónakból meghorgászható.

A ponty és az amur horgászata nagy kihívás elé állítja a tavon a horgászokat. A nagy mélységek és az akadókkal teli meder miatt szinte csak a nádfalak előtti viszonylag sekélyebb részeken, embert és szereléket egyaránt próbára tevő horgászatnak lehetnek résztvevői. A pontyok és amurok a bőséges kagyló és növényi táplálék kínálat miatt hatalmas méreteket értek el, amely annak is köszönhető, hogy háborítatlan lakhelyük két évtizedét alig zavarták horgászattal.

2012 novemberétől a VERGA Zrt. a tó horgászati kezelője, aki merőben más hasznosítási elképzelésekkel remélhetőleg új lendületet ad az itt horgászni vágyóknak.

Kezelő: VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt.

Fenyves tó - VárpalotaFenyves tó - Várpalota
Fenyves tó - VárpalotaFenyves tó - Várpalota

Hirdetés

Itt megtalálsz minden horgászhelyet, legyen az horgásztó, holtág, folyó, patak, csatorna vagy akár tározó. Megyénként - azon belül településenként kereshetsz a horgászvizek között. Mindenféle hal van ezekben a horgászvizekben: ponty, csuka, kárász, keszeg, amúr, a ragadozó harcsa, törpeharcsa, compó, vagy a növényevő busa.

Online Játék Gyerek dalok és mondókák Nagy hohoho horgász mese videók Állatos játékok online
eXTReMe Tracker