Kezdőlap >> Horgászvizek >> Heves >> Szűcsi Völgy Tó - Szûcsi

Szűcsi Völgy Tó

Szűcsi Völgy Tó - Szûcsi
Település: Szûcsi
Honlap: http://www.matrato.hu/home
E-mail cím: info@matrato.hu

Telefon1: 70-397-0310
Típus: horgásztó

Gps lat.: 47.77213334
Gps long.: 19.77324997

Megközelítés: Honlapon megtalálhatók szerint

Terület: 29,6 ha

Fogható halak: ponty, csuka, süllő, harcsa, keszeg, compó, busa
Nyitvatartás: A horgászrend szerint
Jegyárak: A fenti telefonszámon, illetve a honlapon.

Leírás:
A horgásztó létrejötte az 1950-es évek végére, 1960-as évek elejére tehető, amikor a jelenlegi tó medrében folyó külszíni lignitbányát bezárták. Azóta töltődött fel a meder vízzel, így természetes módon – számtalan forrás és az Ágói Patak vízhozamának köszönhetően – alakult ki a jelenlegi mérete és formája. A bányaművelésből visszamaradt szénfalaknak és szénrétegeknek köszönhetően a Szűcsi Völgy Tó vize kristálytiszta, hiszen a természetes szénszűrőn keresztül folyamatosan tisztul.


A 30 hektáros horgásztavat kezdetben a helyi horgászegyesület kezelte, majd a privatizáció utáni többszöri tulajdonosváltásnak köszönhetően került a jelenlegi tulajdonosokhoz. A tavat azóta rendszeresen telepítik, de a több évtizedes előzetes haltelepítéseknek köszönhetően kapitális méretű halak is élnek a tóban. A békés halak mellett jelentős számú ragadozó halállomány, a sügértől a süllőig, a csukától a harcsáig igen széles a faúna.


A tómeder nagyon változatos, helyenként 4-6m-es törésekkel tarkított padkák találhatóak az alján, a legmélyebb pontja 18 m, de az átlagos vízmélység is eléri az 5 métert. A változatos terepviszonyoknak köszönhetően minden horgász megtalálhatja a számára kedves területet. A tóra különösen jellemzők a vadregényes terepviszonyok, a gondozott és „természet által adott” horgászati körülmények változatossága, valamint a kiismerhetetlenség és a minden alkalomra tartogatott meglepetés – hiszen a Szűcsi Völgy Tó minden látogatás alkalmával más arcát mutatja.
Jöjjön el és győződjön meg róla személyesen!

Szabályok:
Általános szabályok

1. A vízparton jelölt hely nem létesíthető! Helyfoglalás érkezési sorrendben történik. Attól az éves területi engedéllyel rendelkező horgásztól, aki ennek ellenére távozásra szólítja fel – vagy bármely más módon inzultálja – a napijegyes horgászokat az éves engedély azonnali hatállyal bevonásra kerül.
2. A tó - gépjárművel megközelíthető - déli oldalára a behajtás engedélyezett. Az északi oldalon levő területeket gépjárművel megközelíteni TILOS. A horgászat befejeztével a horgász a halőr felszólítására köteles a kijáratnál ellenőrzés céljából megállni a gépjárművel és a kifogott halat a halőrnek bemutatni.
3. Éves engedéllyel, napijeggyel vagy a Mátra Tó Kft. által kiállított egyéb - horgászatra jogosító - engedély nélkül a tó területére gépjárművel behajtani TILOS.
4. Hangos beszéd, mások nyugalmának megzavarása tilos, az ilyen horgászt - vagy annak társaságát - halőreink távozásra szólítják fel.
5. A tó környékén sátrat verni, kempingezni - a halőrrel való előzetes egyeztetés alapján - van lehetőség. Tüzet rakni kizárólag a kijelölt tűzrakó helyeken lehet.
6. A növényzet irtása bármilyen formában TILOS.
7. A tó körüli létesítmények rendeltetésszerű használata, állagának megóvása, tisztántartása kötelező.
8. A tóban fürödni TILOS!

A horgászat szabályai:

1. Felnőtt horgász 2 bottal, botonként maximum 2 horoggal horgászhat.
2. A kedvezményezett és ifjúsági horgász 1 bottal 2 horoggal horgászhat.
3. Nappali horgászat az alábbi időszakokban lehetséges:HÓNAP IDŐSZAK HÓNAP IDŐSZAK
JANUÁR 1-31. 8:00 - 16:00 h JÚLIUS 1-31. 6:00 - 20:00 h
FEBRUÁR 1-28. 7:00 - 17:00 h AUGUSZTUS 1-31. 6:00 - 20:00 h
MÁRCIUS 1-31. 6:00 - 18:00 h SZEPTEMBER 1-30. 6:30 - 19:00 h
ÁPRILIS 1-30. 6:00 - 19:30 h OKTÓBER 1-31. 7:00 - 18:00 h
MÁJUS 1-31. 6:00 - 20:00 h NOVEMBER 1-30. 6:30 - 16:00 h
JÚNIUS 1-30. 6:00 - 20:00 h DECEMBER 1-31. 7:30 - 16:00 h

1. Éjszakai horgászat pénteki valamint szombati napokon lehetséges, emellett az ünnepnapokat és államilag elrendelt munkaszüneti napokat megelőző éjszaka is szabad. Éves jeggyel rendelkezők külön térítés nélkül, napijegyesek pedig éjszakai jegy megváltásával horgászhatnak éjszaka (az éjszakai jegy ára megegyezik a napijegy árával, elvihető halmennyiség is azonos vele). Hétköznap éjszakánként csak a hétközi jeggyel rendelkezők horgászhatnak. Éves területi jeggyel rendelkező horgászok – legalább 1 héttel előre történő előzetes egyeztetés alapján – 2 x 5 napot horgászhatnak éjjel-nappal folyamatosan – egyéb esetekben ők is csak a fent megjelölt időszakokban, illetve hétközi jegy váltásával.
2. Bojlis és „catch & release” jegy váltása esetén ugyanazon horgászálláson napijegyes horgász nem tartózkodhat, valamint a jegyek birtokában kizárólag békés halakra történő horgászat engedélyezett.
3. Léki horgászat – megfelelő vastagságú - jég esetén engedélyezett, de mindenki csak a saját felelősségére mehet rá a jégre. Léki horgászat éjszaka SZIGORÚAN TILOS!
4. A fogási napló vezetése kötelező!! A méretkorlátozással védett halat - a szákolást követően, a felszerelés visszadobása előtt - a fogási naplóba azonnal be kell jegyezni!
5. A horgász a fogott halat a horgászat befejezéséig köteles magánál tartani és az ellenőrzéskor bemutatni.
6. Érkezéskor a bejáratnál elhelyezett jelenléti ívbe beiratkozni, majd távozáskor kiiratkozni és a fogott mennyiséget bejegyezni kötelező – még a napijegyes horgásznak is. Kötelező továbbá érkezéskor és távozáskor a halőrnél ki-, illetve bejelentkezni is. Ennek elmulasztása esetén a horgász engedélye bevonható.
7. A horgászathoz az alábbi kellékek megléte kötelező: golyóstoll, személyazonosító igazolvány, horgászatra jogosító – Mátra Tó Kft. által kiállított – napijegy, területi engedély vagy ezeknek bármilyen időszakra vonatkozó egyéb lehetőségei, halmérleg, horogszabadító, szák, haltartó háló, mérőszalag.
8. A csónakos horgászat engedélyezett, de az ilyen módon horgászó sporttársak semmilyen esetben sem zavarhatják a parti horgászokat. A csónakokat csak a kijelölt csónakkikötőben lehet tárolni. Elektromos motor használata engedélyezett, belső égésű motor használata TILOS a csónakokhoz. A csónakokért, azok felszereléseiért, az abban bekövetkezett károkért a tó tulajdonosa semmiféle anyagi felelősséget nem vállal.
9. A halak etetése megengedett – akár etetőkosárral, akár más eszközzel történő táplálékbejuttatás is. Az etetés helyét a horgászat megkezdésekor meg lehet jelölni, jelölésre azonban kizárólag nagy méretű (csukázó) úszó használható. A jelölést a horgászat végén el kell távolítani az etetett helyről. (Műanyag palack, hungarocell vagy bármely más módon történő jelölés TILOS)
10. Csalihal fogása 4m-nél nem hosszabb spicc bottal (max. 5gr-os úszóval, egy horoggal szerelve) illetve 1 nm területnél nem nagyobb kishalfogó hálóval engedélyezett. A kifogott és csaliként fel nem használt kishalakat a horgászat végén vissza kell engedni a tóba. Amennyiben a spiccbottal vagy a csalihal fogására használt hálóval nemes hal kerül kifogásra, akkor azt haladéktalanul vissza kell engedni a tóba – méretétől függetlenül.
11. A tóba halat telepíteni tilos, erre csak a tulajdonos jogosult. Törpeharcsa a tavon élő állapotban csalihalként sem használható.
12. Tilos a halat más szákjában tartani, vagy a horgászhelytől 3 m-nél messzebb kikötni. Teríték készítése tilos, erre a vezetőség megfelelő felügyelet biztosítása mellett egyedi engedélyt adhat (pl. teszthorgászat eredményének fotózása visszaengedés előtt).
13. A tó területén a halőr jogosult a horgászó, vagy távozó személyek és járművek ellenőrzésére. Utasításait minden horgász és kísérője köteles betartani.
14. A halőrnek illetve a tulajdonosoknak és vendégeiknek fenntartott – táblával jelzett helyeken – horgászni TILOS. A kitáblázott korlátozásokat minden esetben be kell tartani.
15. Szennyezett, szemetes horgászhelyen horgászatot kezdeni, vagy folytatni tilos, a horgászat során keletkező hulladékot a hulladékgyűjtőkben kell elhelyezni. A horgászat befejezése után a horgászhelyeket tisztán kell elhagyni! Minden horgász köteles a víz és környéke környezetvédelmére vonatkozó rendelkezéseket megtartani és másokkal megtartatni!
16. A vízműtől 20 m-es távolságon belül horgászni TILOS.
17. A táblával jelzett kímélő területen egész évben horgászni tilos!
18. Bármilyen szabálysértés észlelése esetén a horgász haladéktalanul köteles a halőrt értesíteni.Méretkorlátozások:

A méretkorlátozások az országos horgászrend szerint alakulnak, azaz:

Ponty: 30 cm

Kősüllő: 20 cm

Amúr: 40 cm

Balin: 40 cm

Csuka: 40 cm

Harcsa: nincs méretkorlátozás

Fogassüllő: nincs méretkorlátozás

Pontyból a maximálisan elvihető méret 5 kg. Az e feletti példányokat kíméletesen vissza kell helyezni a vízbe.
Harcsából a kifogott példányok nem számítanak bele az elszámolásba, ezeket a kifogható mennyiség felett el lehet vinni – mindazonáltal a fogási naplóba és a jelenléti ívbe ezeket is be kell vezetni. 25 kg feletti harcsa bemutatása esetén napijegyes horgásznak egy tetszőleges időpontra szóló grátisz napijegy, területi engedéllyel rendelkező tagnak pedig 3 db nemeshal hosszabbítás jár az adott hónapban. (A napijegy pénzre nem váltható!) Állománymegóvás céljából a compót – mérettől függetlenül – vissza kell engedni a vízbe.


Kifogható mennyiség:

Az éves területi jeggyel rendelkezők a méretkorlátozás alá eső halfajokból havonta összesen 10 db-ot foghatnak, fajtánként maximum 8 db-ot. Naponta összesen 2 db hal tartható meg. Egyéb halból napi 3 kg fogható. Az adott hónapban ki nem fogott darabszám a következő hónapra nem vihető át.

A felnőtt napijeggyel horgászók 3 db nemeshalat foghatnak, fajtánként max. 2 db tartható meg. Egyéb halból 3 kg fogható.

Ifjúsági napijegy váltása esetén: méretkorlátozás alá eső halfajokból 2 db, fajtánként 1 db, egyéb halból 2 kg fogható.

Ifjúsági éves jeggyel havonta 6 db nemeshal fogható (fajtánként maximum 4 db), egyéb halból pedig napi 2 kg tartható meg. Az adott hónapban ki nem fogott darabszám a következő hónapra nem vihető át.

Gyermek napijegy esetén napi 3 kg egyéb hal, gyermek éves jegy esetén évente 1db nemeshal egyéb halból pedig évente 10 kg vihető el.

Bojlis és „catch & release” napijegy váltása esetén hal nem vihető el, a horgászat kizárólag békés halakra engedélyezett.A jelen horgászrendben külön nem szabályozott kérdésekben az Országos Horgászrend rendelkezései az irányadók.

Kezelő: Mátra Tó Kft.


Hirdetés

Itt megtalálsz minden horgászhelyet, legyen az horgásztó, holtág, folyó, patak, csatorna vagy akár tározó. Megyénként - azon belül településenként kereshetsz a horgászvizek között. Mindenféle hal van ezekben a horgászvizekben: ponty, csuka, kárász, keszeg, amúr, a ragadozó harcsa, törpeharcsa, compó, vagy a növényevő busa.

Online Játék Gyerek dalok és mondókák Nagy hohoho horgász mese videók Állatos játékok online
eXTReMe Tracker