Kezdőlap >> Horgászvizek >> Békés >> Kisökörjárás horgásztó - Gyula

Kisökörjárás horgásztó

Kisökörjárás horgásztó - Gyula
Település: Gyula
Cím: Gyula, Kétmalom u. végén a gát mögött

Honlap: http://www.kisshorgaszto.hupont.hu
E-mail cím: szasza0920@freemail.hu

Telefon1: 06203376444
Típus: horgásztó

Gps lat.: 46.6458
Gps long.: 21.2858

Megközelítés: műút, városban

Terület: 0,7 Ha

Fogható halak: ponty, amur, harcsa, csuka, keszeg, kárász, balin, süllő
Leírás:
Ez a tó egy 0,7 ha – os tó, inkább egy holtágra hasonlít, mint tóra. Bedőlt fákkal, nádszigetekkel, erdő menti tájjal, szép parkosított területtel. A tó halban gazdag és a környező táj is felfedezni való szépségeket rejteget az ide látogatóknak.

Mivel ráadásul a városban van így könnyű megközelíteni illetve, jók a parkolási lehetőségek, és elég szúnyog mentes is! Maga a tó nagyon közel van a Gyulai Várfürdőhöz, így még apu horgászik, addig a család is jól érezheti magát a strandon! A tóba pontyot, amurt, kárászt, keszeget, illetve nyaranta afrikai harcsát telepítünk. A telepítés rendszeres!

A tó inkább élmény tónak számít, mivel méretéhez képest túl van telepítve! Gyönyörű pontyok foghatóak, sok a telepítet őshonos nyurga ponty (az igazi sodrófa). Amurban is ugyancsak gazdag a tó, kárászokban sem ritka példány az 1kg–os, nyaranta a csukák, balinok csapkodása, a pontyok fürdése, az afrikai harcsák csobbanásai zavarják meg a vizet. A tónál található bográcsozási, és szalonnasütő hely. A tó területe kicsi, a vízmélysége sem túl nagy 1 – 1,5m – mély, így igazán könnyű megtalálni a halat, a tónak szélességéből adódóan csak az egyik oldalt vannak kialakított horgászhelyek, akik szeretik a nád melletti horgászatot azok részére van külön kialakított horgászhely.

Itt igaz elég nehéz megtartani a halakat, de az biztos, hogy szerintem ezek a helyek nyújtják a legnagyobb élményt a tavon!

A tóban nyaranta szép afrikai harcsákat lehet fogni, hiszen 5kg körülieket szoktunk telepíteni ezek nyárvégére elérik a 7 – 8 kg–ot is, ezekkel igazán szép küzdelmet lehet folytatni.

A tóban sokan előnyben részesítik a sport horgászatot, hiszen amikor eszik a hal, mint, ha keszegeznénk, úgy jön a ponty és az amur is. Halaspelettel pedig gyönyörűen oda lehet csalni az afrikaiakat. Igaz ha az afrikait oda csaltuk más hal nem igazán fog ott jönni, mert az afrikai harcsa elveri őket, de ennek a halnak a fárasztása szép élményt nyújt.


Kezelő: Kiss Mihály

Kisökörjárás horgásztó - Gyula

Hirdetés

Itt megtalálsz minden horgászhelyet, legyen az horgásztó, holtág, folyó, patak, csatorna vagy akár tározó. Megyénként - azon belül településenként kereshetsz a horgászvizek között. Mindenféle hal van ezekben a horgászvizekben: ponty, csuka, kárász, keszeg, amúr, a ragadozó harcsa, törpeharcsa, compó, vagy a növényevő busa.

Online Játék Gyerek dalok és mondókák Nagy hohoho horgász mese videók Állatos játékok online
eXTReMe Tracker